خطرات استفاده از لامپ های کم مصرف:
با توجه به اینکه در حال حاضر طرفداران این لامپ ها زیاد شده اند و شاهد استفاده از CFL در همه جا هستیم،لازم دانستیم اطلاعاتی راجع به خطرات ناشی از این لامپ ها را برای شما بازگو کنیم:
لامپ های فلورسنت فشرده بر اساس فناوری فلوروسنس و تغییر طول موج ساخته شده اند،
در درون شیشه ی لامپ های فلوروسنت گاز جیوه برانگیخته میشود و اشعه ی فرابنفش تولید میکند
درست است که طول عمر این لامپ ها ده برابر بیشتر است اما همانطور که میدانید هم جیوه و هم اشعه ی ماورا بنفش برای سلامتی مضر میباشد.
امواج فرابنفش باعث پیری پوست و ایجاد کک و مک شده و اگر به مدت طولانی،با رعایت نکردن فاصله (حداقل ۳۰ سانتی متر)در معرض آن باشیم،منجر به سرطان پوست میشود
از طرفی این امواج مسبب سرگیجه و میگرن در افرادی که مبتلا به صرع هستند و همچنین اگزما و دیگر امراض پوستی را به همراه دارد.
خطر دیگر این امواج تاثیری است که بروی چشم میگذارد و باعث بیماری های چشمی میشود.
جیوه و بخار ان نیز سمی و سرطان زا هستند.در صورت شکستن لامپ باید حتما منطقه را ترک کنید و حداقل بعد از ۱۵ دقیقه برای پاکسازی برگردید و در این فاصله درها و پنجره ها را باز بگذارید،برای تمیز کردن شکسته های لامپ از جارو برقی استفاده نکنید
و فقط از دو کاغذ و یا چیزی مشابه ان برای برداشتن خرده شیشه ها استفاده کنید.
باقی مانده ی لامپ و خرده شیشه ها را در داخل یک شیشه ی در دار بگذارید و بروی شیشه،محتویات داخل آن را ذکر کنید و جدا از باقی زباله ها نگه دارید.
بازیافت این لامپ ها بسیار سخت است و باعث آسیب به محیط زیست میشود.
عوارض جیوه و بخار آن:
-ممکن است باعث جلوگیری از انسداد خون شود(اگر خراش در بدنتان ایجاد کرد کاملا بشویید و به پزشک مراجعه کنید)
-باعث مسمومیت میشود (عوارض مسمومیت بعدها بیشتر نمایان میشود)
-روی سیستم عصبی و مغز تاثیر منفی میگذارد.
-روی مغز کودک و جنین تاثیر مخرب دارد.
استفاده از لامپ های فلوروسنت به مدت طولانی باعث خستگی،از دست دادن تمرکز،بیحالی،افسردگی و پایین آمدن راندمان کاری نیز میشود.
پس بهتر است از این لامپ ها در کلاس های درس و محل بازی کودکان استفاده نشود.
در نتیجه در صورت استفاده از این لامپها سعی کنید که با حباب مات ان را بپوشانید و در فاصله ۲متر به بالا وصل کنید که اثرات ماوراء بنفش کمتر شود